Välkomna med på Åland 100 Runstreak!

INSTRUKTIONER OCH REGLER
• För att slutföra utmaningen ska du gå eller springa minst 15 minuter varje dag i 100 dagar. För varje dag fyller du sedan i kalendern hur länge du höll på, och  om du vill även hur långt det blev eller andra kommentarer.
Efter avklarad utmaning lämnar du in din kalender och den blir din lott i utlottningen av våra fina priser.
Kalendern kan hämtas från Idrottens Hus, Östra Esplanadgatan 7 från och med måndag 7 juni eller den 9 juni vid det gemensamma loppet.
• Du väljer själv om du springer eller går, ditt eget tempo samt om du är utomhus eller på löpband.
• Det är tillåtet att missa EN dag och göra dubbelt följande dag, men det är inte tillåtet att skjuta upp fler än en dag och ”samla ihop” dagar. Meningen är att du ska uppnå en kontinuitet med rörelse varje dag.

 


VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER


9 juni - Starten!
Vi rivstartar utmaningen med ett gemensamt lopp kl. 18.00 i Tullarns äng i Mariehamn, längs samma bana som Parkloppet kommer löpas (se nedan). Vi springer eller går 5 km, men du kan också välja att göra dina 15 minuter enligt utmaningen. Loppet är frivilligt, du kan också genomföra dina 15 minuter på egen hand.


16 september - Dag 100!
Finalloppet går av stapeln på Baltic friidrottsarena med ett gemensamt lopp kl. 18.00. Här lämnar du in din färdigt ifyllda kalender för att markera att du har slutfört utmaningen. Bland alla som har slutfört lottar vi ut ett huvudpris samt några mindre priser. Alla deltagare får även en minnesgåva som är framtagen för Åland 100 Runstreak.

 

Varje lördag under perioden - Parkloppet!
Varje lördag under dessa 100 dagar kommer vi att ordna ett parklopp med start i Tullarns äng kl. 10.00. Det finns en bana som är samma varje vecka där man kan gå eller springa 5 km. Det finns ingen formell tidtagning utan varje deltagare får själv ta tid och jämföra sig med tidigare veckor. Detta ordnas för att det ska finnas en samlingspunkt för de som är med i utmaningen och som vill ha lite extra pepp längs med vägen.


Våra parklopp ska vara ett koncept där man på ett avslappnat sätt träffas varje vecka för att springa utan tidtagning eller krav. Man dyker upp om man vill, ensam eller med hela familjen, och springer så länge eller så långt man själv bestämmer sig för. Ett varv på banan är 2,5 km, skanna qr-koden för att se kartan för den exakta rutten.

 

Häng med i vår virtuella community!
Under utmaningens 100 dagar kommer vi att ha en virtuell community på Facebook där vi kan peppa och coacha våra deltagare att orka hålla i alla 100 dagar, samt lägga ut information och påminnelser om våra parklopp. Alla deltagare får gärna lägga upp frågor,
pepp och bilder under vägens gång. Kanske du till och med hittar en ny träningskompis i gruppen att utföra
utmaningen med? Du hittar gruppen “Åland 100 Runstreak - deltagare” på Facebook